2014-11-18 12:07:58

Zafar Gill digao uteg težak 61,7 kg ušima

PAKISTANAC Zafar Gill podigao je desnim uhom jučer u Beču uteg težak 61,7 kilograma i time ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a on je samo jedan od protagonista projekta "Vienna - Recordbreaker" u kojem je nekoliko snagatora i avanturista krenulo u osvajanje neobičnih rekorda.

Nakon što se sat vremena zagrijavao podižući uteg od 30 kilograma, Zafar Gill iz Pakistana krenuo je u osvajanje neobičnog svjetskog rekorda, a to mu je, na oduševljenje prisutnih, i uspjelo. Nakon što je uši zaštitio posebnim štitnicima, desnim uhom podigao je uteg težak 61,7 kilograma i sedam ga sekundi držao 10 centimetara iznad tla.

Gill je težak 90 kilograma i ovim se neobičnim hobijem bavi cijelog života. Kako kaže, nikad nije imao problema sa sluhom, a dižući teret ispustio je tek jedan bolni zvuk, odajući da mu podignuti takav teret ipak nije "mačji kašalj".

Od brojnih neobičnih pothvata izdvajamo i neobični rekord 613 dobrovoljaca koji su žonglirali nogometnim loptama i lopte u zraku uspjeli zadržati rekordnih 10 sekundi. Osim toga, entuzijastični pjevač Michael Krappel pjevao je bez prestanka 24 sata, čime si je osigurao mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.


Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac