2009-11-23 00:00:00

Među nagrađenima i troje literata naše škole

U Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, 22. studenoga održan je šesnaesti po redu Hrvatski dječji festival „Djeca nose svjetove na dlanu“.

Na raspisani natječaj javili su se i naši pjesnici, članovi literarno-novinarske družine. Prosudbeno povjerenstvo za literarne ostvaraje u sastavu: Dubravko Jelačić Bužinski, Zorica Klinžić, Sanja Pilić, Mirela Barbaruša-Šikić i Margarita Vrbanović, od 137 pristiglih pjesničkih ostvaraja učenika osnovnih škola iz republike Hrvatske, odlučilo je nagraditi 21 pjesnika i uvrstiti u Zbornik Hrvatskog dječjeg festivala.

Među nagrađenim pjesnicima našlo se je i troje naših literata: Ivan Jurčić za pjesmu Njoj u inat, Josipa Tutić za pjesmu Na raskrižju i Valentina Mišeta za pjesmu Zbogom zauvijek.

Nagrade su im uručene u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 22. Studenoga. Svakako da je to veliki uspjeh, ne samo za naše nagrađene učenike, nego i za našu malu školu.

Nagrađene radove naših literata možete pogledati na njihovoj stranici pod slobodnim aktivnostima; literarno-novinarska družina. 


Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac