preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

 > Naslovnica
Vijesti...vijesti...vijesti

CARNetova konferencija CUC 2015 - "Nove-Škole"

Autor: Blaženka Rihter, 23. 11. 2015.

Pod nazivom "Nove-Škole", od 18. do 20. studenoga 2015. godine u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku, održala se 17. CARNetova korisnička konferencija - CUC 2015. Konferenciju je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. Konferenciju je pratilo više od 820 sudionika, što ju čini najvećom dosad organiziranom CARNetovom korisničkom konferencijom, a putem video prijenosa na novom CARNetovom portalu Meduza sadržaji s konferencije su djelomično bili dostupni i onima koji nisu sudjelovali na konferenciji.

Ravnateljica Vera Obrovac i učiteljica Blaženka Šantalab također su prisustvovale konferneciji kao sudionici e-škola, pilot projektu u koji smo izabrani zajedno sa još 150 srednjih i osnovnih škola. 

Sudionici su se tijekom konferencije mogli povezati slušajući bogat program sastavljen od šest pozvanih predavanja, 23 radionice, više od 30 recenziranih radova, 13 prezentacija sponzora i dva okrugla stola.

Program je obogaćen i s 10 radionica i predstavljanja projekta e-Škole, šest događanja i radionica Scientix i ISE projekta, završnim događanjem AMORES projekta, Webfestival natjecanjem najboljih osobnih i profesionalnih osobnih web stranica te brojnim nagradnim igrama i natječajima CARNeta i sponzora.

Glavni program konferencije bio je podijeljen u pet tematskih cjelina: Razred bez granica, e-Svijet u nastavi, Internet oko nas, Upravljanje promjenama u e-Školama i Nestaje li privatnost u digitalnom dobu?. Posebnu programsku cjelinu činio je sys.trek, dio programa namijenjen sistem inženjerima s ustanova članica CARNeta, koji je ove godine ponudio 16 prezentacija i jednu radionicu.

Nastavljajući tradiciju, CUC je i ove godine svojim sudionicima ponudio priliku čuti neke od najuglednijih stručnjaka u području informacijsko komunikacijskih tehnologija, obrazovanja i znanosti. Konferenciju je uvodnim plenarnim predavanjem otvorio dr. Kyle L. Peck, profesor edukacije na Sveučilištu Penn State iz SAD-a, koji je pričao o temi "The Perfect Storm: How Technologies and Trends are Reinventing the Future of Education”. Nakon njega slijedilo je odlično predavanje dr.sc. Borisa Jokića na temu provedbe cjelovite kurikularne reforme u RH, koje je izazvalo veliki interes okupljenih sudionika konferencije, posebno učitelja, nastavnika, profesora i ravnatelja osnovnih i srednjih škola.

Drugi dan konferencije slijedila su tehnološka pozvana predavanja g. Branka Radojevića iz CARNeta na temu računarstva u oblacima te g. Igora Rajića  iz tvrtke Oracle Hrvatska na temu “Internet of Things”. Obrazovnu tematiku zastupao je g. Joe Sheik, ravnatelj škole iz Ontarija u Kanadi, koji je iznio vizije budućnosti obrazovanja u svijetu. Konferencija je zatvorena u petak posljednjim plenarnim predavanjem profesora Dragana Gaševića sa Sveučilišta u Edinburgu na temu analitika učenja.

Konferenciju CUC 2015 pratilo je i predstavljanje nekoliko EU projekata CARNeta i partnera, od kojih je najvažniji projekt "e-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”. Predstavljanje aktivnosti na tom projektu moglo se pratiti sva tri dana konferencije, a glavna prezentacija projekta i potpisivanje ugovora sa školama uključenima u pilot projekt održalo se u četvrtak u prisutnosti ministra Znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedrana Mornara.

U sklopu konferencije održan je i Webfestival. Natjecanje Webfestival već šesnaestu godinu zaredom nagrađuje najbolje autore sadržaja na Internetu. Ove godine tema natjecanja bile su osobne i osobne profesionalne web stranice u obrazovanju. Ocjenjivački sud natjecanja je u konkurenciji od 34 osobne web stranice prijavljene na natjecanje donio odluku o najboljima te najboljom osobnom web stranicom u kategoriji Osobne web stranice u obrazovanju proglasio osobnu stranica autora Gorana Šurine, dok je u kategoriji Profesionalne osobne web stranice pobjedničkom stranicom proglašena stranica Zvonimira Pavleka.

Međunarodni Programski odbor za najbolji rad konferencije odabrao je rad "Primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj” grupe autora sa Sveučilišta u Zagrebu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu:  Tea Popović (FER), Katarina Veleglavac (FER), Mia Čarapina (TVZ), Tomislav Jagušt (FER) i Ivica Botički (FER). Najboljom prezentacijom ovogodišnje konferencije izborom samih sudionika proglašena je prezentacija “Ususret izazovima u radu s novim tehnologijama – iLab u razrednoj nastavi OŠ Vežica” autora  Ksenije Laleta-Puž i Vedrana Gergorića iz Osnovne škole Vežica u Rijeci.

U sklopu konferencije CARNet je predstavio i dvije nove usluge. Prva je Libar, nova CARNetova online aplikacija i usluga za izradu, objavu i pregled digitalnog sadržaja kojoj se pristupa putem AAI@Edu.hr korisničkog računa, a ujedno je i mobilna aplikacija sa svim funkcionalnostima e-čitača. Korisnici konferencije su dobili zadatak da tijekom trajanja konferencije naprave vlastitu e-knjigu, a od 17 pristiglih uradaka najboljim je proglašena knjiga autorice Nastje Srok iz OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu naziva “U potrazi za knjigom”.

Druga predstavljena usluga nosi naziv Meduza. Meduza je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNeta. Meduza je akronim za M(ultimedijalna)EDU(kacija)(na)ZA(htjev) a tijekom CUC-a koristila se za prijenos predavanja, radionica  i ostalih događanja uživo s konferencije. U tri dana trajanja konferencije usluga bilježi 7.169 pregleda sadržaja, 1.217 jedinstvenih korisnika te 654 istovremenih korisnika, a čak 300 korisnika se registriralo za uslugu. Publika dolazi većim dijelom iz RH, a CUC su pratili i u BiH, Srbiji, Izraelu, Švicarskoj, Sloveniji i Njemačkoj te dalekoj Južnoj Koreji.

Nagradu za najredovitijeg sudionika konferencije, za koju su kandidirali svi sudionici koji su se registrirali na više od 75% predavanja, osvojila je gđa. Božica Ruk.

Za sve sudionike konferencije organizirano je i nagradno natjecanje igre asocijacija. Sudionicima su tijekom konferencije ponuđene asocijacije koje su ih vodile do konačnog rješenja. Pobjednik natjecanja asocijacija je gospodin Dario Garbin iz OŠ Vladimira Gortana u Žminju .

I ove godine je u okviru sys.treka bilo organizirano sys.trek natjecanje. Sudionici su trebali riješiti nagradni zadatak koji se sastojao od nekoliko koraka, a zadatak je riješio i pobijedio g. Stanko Kružić, sistem inženjer sa Sveučilišta u Splitu.

Službeni jezik konferencije bio je hrvatski, a predavanja stranih predavača održana su na engleskom jeziku.

Više informacija o konferenciji potražite na službenim stranicama konferencije a osim na službenim stranicama konferencije, korisne informacije potražite i na Facebook stranici konferencije te na Twitteru pod oznakom #CARNetCUC.

CARNetova korisnička konferencija - CUC postala je sastavni dio nacionalnog projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)", koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.’ Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.
Izvor: http://www.skole.hr/skole/vijesti_carnet?news_id=12418
Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2020.
 
Upisi u SŠ
 
Udžbenici 2020./2021.
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
CARNET
04.12.2020. 14:01
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Varazdinske zupanije
Postovani, Danas, oko 11:20 sati, otklonjen je problem s opskrbom elektricnom energijom zupanijskog cvorista u Varazdinu te je na podrucju Varazdinske zupanije ponovno uspostavljena mrezna povezanost. Srdacan pozdrav, — Mrezni ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Varazdinske zupanije appeared first on CARNET .

04.12.2020. 14:01
HITNO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija
Postovani, Uslijed prekida opskrbe elektricnom energijom nasih uredjaja u zupanijskom cvoristu u Varazdinu doslo je do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Varazdinske zupanije. CARNET NOC nema informaciju koliko ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti – Varazdinska zupanija appeared first on CARNET .

04.12.2020. 11:01
INFO Najava radova – HT – Brodsko-posavska zupanija – 08.12.2020.
Postovani, U utorak, 8. prosinca 2020. izmedju 00:00 i 02:00 sati, uslijed radova na mreznoj infrastrukturi Hrvatskog Telekoma doci ce do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Brodsko-posavske zupanije ... The post INFO Najava radova – HT – Brodsko-posavska zupanija – 08.12.2020. appeared first on CARNET .

 
Tražilica
 
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5346584
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / www.os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju