preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Projekt Eko-paket

Projektu Eko-paket kojeg provodi se u suradnji s projektom Eko škole udruge Lijepa naša, a usmjeren je djeci i mladima s ciljem educiranja o važnosti odvojenog zbrinjavanja upotrijebljene Tetra Pak ambalaže i odgovornog ponašanja prema prirodi. Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od Tetra Pak ambalaže, zajedno učimo o ulozi čovjeka u brizi za okoliš.

Ideja projekta - zabavljamo se uz učenje i odgovorno ponašanje prema okolišu, a evo i kako ćemo to činiti u nekoliko koraka:

1.      Zbrinjavanje prikupljene upotrijebljene Tetra Pak ambalaže u kutije Eko paketa

-        Na adresu vaše škole pristiže 10 kartonskih kutija i jedna rola vrećica. Vaš je prvi zadatak da postavite kutije u školi te ih redovno punite Tetra Pak ambalažom za napitke (od jogurta, mlijeka, sokića....) koju ste koristili u školi. Nemojte donositi ambalažu od kuće – ovo nije natjecanje u količini prikupljene ambalaže! Ovaj je dio projekta, naime, edukacijski i naša je želja potaknuti učenike da stvore naviku odvojenog prikupljanja ove vrste ambalaže.

-        U vašoj smo županiji dogovorili odvoz prikupljene upotrijebljene Tetra Pak ambalaže s ovlaštenim komunalnim poduzećem te smo dogovorili periodični odvoz sakupljene ambalaže.

2.      Kreativni zadatak

Tko ima bolju ideju?

Crtanje, slikanje i izrada skulptura, ali i izrada čestitki, lustera, košara, kutija za knjige samo su neke od stvari koje možeš izraditi od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže. Nema ograničenja kada je u pitanju kreativnost u osmišljavanju likovnih djela i uporabljivih predmeta. Sigurno se možeš dosjetiti još nekog predmeta kojeg možemo koristiti kod kuće, u školi ili pak za zabavu i igru? Misliš li da je baš tvoj predmet super korisna ideja, prijavi se i možda osvojiš nagradu!

Ove smo godine odabrali tri važna događaja za našu planetu, koje smo tematski vezali uz vaše zadatke. Svoje radove posvetit ćete klimatskim promjenama, zaštiti šuma i recikliranju, a trebate ih poslati u narednim vremenskim razdobljima:

do 1. siječnja 2016. – radovi na temu klimatskih promjena povodom ulaska u novu godinu

od 1. siječnja do 28. veljače 2016. – radovi na temu zaštite šuma povodom Svjetskog dana zaštite šuma

od 1. ožujka do 22. travnja 2016. – radovi na temu reciklaže i uporabe povodom Dana planeta Zemlje

Slobodno odaberite jednu ili više tema, a vaše radove šaljite nam na e-mail info@eko-paket.hr. Svi radovi moraju imati ime i navedenog autora (bilo pojedinog učenika, cijelog razreda ili grupe učenika) kako bi nagrade mogle doći na pravu adresu. 

Izvor: http://www.eko-paket.hr/

Radovi 2016./2017. šk. god.

Ove školske godine u projekt Eko paket uključili su se učenici Područne škole Ladislav sa svojom učiteljicom Ivom Žunac.

Prvi rad koji je trebalo izraditi od Tetra Pak ambalaže bio je zaštićene biljne vrste mog zavičaja:

 

 


Za drugu temu učenici su odlučili izraditi maske od Tetra Pak ambalaže:

 

Radovi 2015./2016. šk. god.

Budući da smo se i ove godine uključili u navedeni projekt nakon što smo prošle godine osvojili prvo mjesto i vrijednu novčanu nagradu od 5000 kn, na ovim stranicama možete vidjeti radove koje smo izradili ove školske godine prema zadanim kriterijima.

Prvi rad na temu klimatskih promjena izradili su učenici 6. razreda pod vodstvom razrednice Blaženke Šantalab. U sklopu ove teme izrađena je karta svijeta na kojoj je prikazano kako bi mogla izgledati budućnost u poljoprivrednim kulturama ukoliko se nastave problemi s klimatskiim promjenama. Karta je izrađena od raznih boja tetrapak ambalaže. Osim toga učenici su izradili kasice na kojima su nacrtali stripove na navedenu temu, svaka kasica nosi određenu poruku. Sve to smo složili na pano na ulazu u školu kako bi mogli vidjeti i drugi posjetitelji škole.

 

 

 


Drugi rad na temu Svjetski dan zaštite šuma izradili su učenici od 2.-4. razreda Područne škole Ladislav pod vodstvom učiteljice Ive Žunac. Oni su od tetrapak amabalaže izradili cijelu malu Družbu Pere Kvržice. Tako se u radu našlo drveća, mlin, kuća, cvjetnjak i naravno glavni likovi.

 

 

 

Radovi 2014./2015.
Radovi 2014./2015.
Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2023.
 
Udžbenici 2023./2024.
 
Sigurniji internet

 
Upisi u SŠ
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
 > Školski projekti  > Eko-paket
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / www.os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju