preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Knjiga

Maturalac

Autor: Domagoj Marinković, 27. 4. 2017. 06:53

Maturalac je jedna od najboljih knjiga koje sam ikad pročitao. Humoristična je, likovi nisu toliko teški za popamtiti. Knjiga opisuje doživljaje maturalca nekoliko mladih. Ta družina upada u nevolju, osvečuje se nekim zlim likovima... To je jedna od najprodavanijuh i najčitanijih knjiga Branke Primorac.

[više]

Princ Magle

Autor: Domagoj Marinković, 23. 1. 2017. 15:45

Carlos Ruiz Zafon je pisac horror knjiga tako da je Princ magle samo jedan u nastavku njegovog serijala. Knjiga nije osobito strašna no daje onaj osjećaj jeze kroz što likovi moraju proći radi jednog duha. Samo Max (glavni lik u knjizi) zna za njega. Duh može poprimiti bilo koje obličje, no prije smrti je bio kriminalac tako da to objašnjava njegovu zlobu. Taj čovijek je poginuo u potopu broda sa svojom bandom zlikovaca.

[više]

Warrior cats into the wild

Autor: Domagoj Marinković, 8. 12. 2016. 07:03

Warrior cats into the wild (U divljini) je prva knjiga meni najdražeg serijala. Prva knjiga prati Crvenkov prijelaz iz života ljubimca u život divlje mačke. Serijal je pun pustolovine zanimljivosti i emocija likovi su doista dobro opisani a pogotovo psihički. Crvenkovo ime će se mijenjati kroz serijal uključujući nekoliko desetaka drugih mačaka. Klanu groma u kojem je Crvenko uvijek zaprijeti neka opasnost zbog zanimljivosti knjige.

[više]

Gregov dnevnik

Autor: Domagoj Marinković, 5. 12. 2016. 15:45

Autor gregova dnevnika je Jeff Kinney. Gregov dnevnik je knjiga koja prati život Gregorija Heffleya običnog dječaka koji nema puno sreće u životu. Knjiga je pisana na humorističan način u kojem Greg ima svoje vlastite ideje i poglede na život koji su smješni jer u večini slučajeva ne uspiju. Greg živi sa ocem, majkom, starijim bratom Rodrickom i mlađim bratom Mannyem. Svi su posebni na svoj vlastiti način. I svi mu nekako odmažu.

[više]

Vampirska akademija

Autor: Barbara Evaj, 24. 2. 2014. 14:37

Vampirska akademija je prije svega priča o prijateljstvu. Dvije glavne junakinje, Rose i Lissa, centar su svega što se događa u romanima - čak su i "ljubavne priče" u sjeni i pod diktatom njihovog odnosa. Ovo je pravi predstavnik urban fantasy žanra u kojem je pažnja usmjerena na akciju i razvoj radnje. Vampiri koje ćete ovdje naći nisu slični ni jednima o kojima ste čitali. Ova priča smještena je u okvirima privatne škole, a vampirima su dane neke "neuobičajene" osobine.

Vampirska akademija ima šest dijelova, a ispod možete pročitati kratak sadržaj svake od njih.

Napomena! Opisi su preuzeti sa službene internetske stranice nakladničke kuće  Znanje.

1. Sestre po krvi

Akademija Sv. Vladimira ni po čemu nije obična privatna škola – to je skrovito mjesto gdje vampiri uče kako koristiti magiju, a poluljudski tinejdžeri prolaze kroz obuku kako bi ih mogli zaštititi. Rose Hathaway je dhampirka i osobna čuvarica svoje najbolje prijateljice Lisse, vampirice i morojske princeze. Dvije su godine bile u bijegu, ali sada su uhvaćene i prisiljene vratiti se na Akademiju – mjesto gdje su u najvećoj opasnosti. Rose i Lissa naći će se uhvaćene u mrežu zabranjenih ljubavi, Akademijine nesmiljene društvene scene i zastrašujućih noćnih rituala. Ali najveća prijetnja od svih tek će uslijediti – strigoji, najmoćniji i najopasniji vampiri na svijetu, imaju vlastite planove za Lissu...

 

2. Plava krv

Rose ima ozbiljnih problema s dečkima. Njezin predivan mentor, Dimitri, je bacio oko na neku drugu, njezin prijatelj Mason je totalno zaljubljen u nju, a ona sama često zaglibi u glavi najbolje prijateljice Lisse dok se mazi sa svojim dečkom Christianom. No, napad strigoja u blizini skrenut će joj pažnju s toga, jer Akademija šalje studente na prinudno skijanje. Ali blještavi krajolik i otmjenost skijališta u Idahu samo daju iluziju sigurnosti. Kada troje studenata pobjegne kako bi uzvratili smrtonosnim strigojima, Rose mora udružiti snage s Christianom da bi ih spasila. Samo, ovog puta, Rose – i njezino srce – su u većoj opasnosti nego što je ikada mogla zamisliti...

 

3. Poljubac sjene

Rose Hathaway zna da je zabranjeno voljeti čuvare. Njezina najbolja prijateljica Lissa – posljednja princeza obitelji Dragomir – uvijek mora biti na prvome mjestu. Na žalost, kada je u pitanju očaravajući čuvar Dimitri Belikov, neka se pravila moraju prekršiti. No, otkad je ubila svoje prve strigoje, Rose se ne osjeća dobro. U njezinom se umu razvija nešto mračno, a sjenke nalik duhovima je upozoravaju na strašno zlo što se primiče Akademijinoj ogradi od kovanog željeza. A sada kada se Viktor Daškov, Lissin i Rosein zakleti neprijatelj, na suđenju pokušava dočepati slobode, napetost u morojskome svijetu viša je no ikada.


     Lagati Lissi o Dimitriju je jedno, no sada je na kocki mnogo više od prijateljstva. Besmrtni nemrtvi vrebaju tražeći osvetu za živote koje je Rose odnijela. U napetoj borbi protiv svojih najgorih mora, Rose će se morati odlučiti između života, ljubavi i dviju osoba do kojih joj je najviše stalo… no znači li to da će samo jedna od njih preživjeti?

 

4. Krvna zakletva

 Vezana ljubavlju i zakletvom da će ubiti...

     Život čuvarice Rose Hathaway više nikada neće biti isti nakon zadnjeg napada strigoja. Mnogi moroji su poginuli, a nekoliko žrtava koje su strigoji poveli sa sobom čeka još gora sudbina. No, samo je jedna žrtva bitna... Dimitri Belikov čije je srce ispunila tama.
     Dimitri je pretvoren u strigoja i Rose sada mora otputovati na kraj svijeta u Sibir kako bi pronašla – i ubila – svoju jedinu pravu ljubav...
     Ili je možda došlo vrijeme da mu se pridruži?

 

 

5. Zov duha

Rose je imala izbora. No, odabrala je krivo...

     Nakon dugog i napornog putovanja koje ju je odvelo do Dimitrijevog rodnog mjesta u Sibiru, Rose se napokon vratila Akademiji i svojoj najboljoj prijateljici, Lissi. Matura je sve bliže, a djevojke jedva čekaju da započne njihov pravi život izvan željezne ograde Akademije. No, Rose još uvijek čezne za Dimitrijem, a on je negdje tamo, vani...
     Nije ga ubila kad je imala priliku. A sad će se ostvariti njezini najgori strahovi. Dimitri je okusio njezinu krv i sada ju traži. Ako mu se Rose ne pridruži, on neće stati dok ju ne utiša… zauvijek.

 

6. Posljednja žrtva

Ubojstvo... Ljubav... Ljubomora... I posljednja žrtva...

     U prošlosti, Rose je nadvladala svaku prepreku na svom putu, bez obzira na loše izglede. No, sad je suočena s jedinom stvari koja bi mogla svladati nju. Zauvijek. Očekuje je suđenje za ubojstvo kraljice i gotovo sigurna smrtna presuda, iako je nevina.
     Borba za vlastiti život nije jedini izazov – Rose mora pronaći Lissinog nezakonitog brata ili sestru kako bi joj osigurala pravo glasanja prije nego što bude prekasno. Svi će njezini saveznici morati surađivati kako bi joj spasili život...

 

[više]

Nemoj reći nikome

Autor: Barbara Evaj, 14. 1. 2014. 15:09

Ovaj suvremeni roman zahvaća vrlo osjetljivu i aktualnu temu, a to je informatička mreža, koja uza sve dobrobiti, donosi i niz izazova i opasnosti kojima su posebno podložni mladi u svojoj najdelikatnijoj životnoj dobi - pubertetu. Glavna junakinja vesela je i pomalo lakomislena 15-godišnja Zagrepčanka kojoj život protiče poprilično bezbrižno i uspješno, sve dok se ne zaljubi u naizgled idealnog dječaka Frana. Tada se malo pomalo idilična slika svijeta ruši. Tena upada u perfidnu mrežu kriminala i trgovine bijelim robljem, ali zahvaljujući vjernim i dobrim prijateljima te razumnim roditeljima, uspijeva se izvući iz životno opasne situacije i prebroditi ovo krizno razdoblje. 

[više]

Vidimo se na Fejsu!

Autor: Barbara Evaj, 10. 12. 2013. 15:00

Nova knjiga omiljene dječje autorice Sanje Pilić, naslova Vidimo se na fejsu, priča je iz života zagrebačke tinejdžerice koja poput većine današnje mladeži stvarni život sve više zamjenjuje onim virtualnim, na društvenim mrežama. Stvari se kompliciraju kad u njezino susjedstvo doseli zgodni Vedran i kada odluči upoznati svojega virtualnog sugovornika intrigantna imena Nick Kane...

Pisana je čitko, jednostavno i optimistično, te budi nadu u sretne završetke, sugerirajući da je život čudesan i lijep.

[više]

Pišiva škola: dobar, loš i jako ljigav

Autor: Barbara Evaj, 31. 10. 2013. 15:04

Otkačeno i duhovito, tako bi u dvije riječi mogli opisati novi serijal koji opisuje događaje u legendarnoj Pišivoj školi. R. L. Stine je inače poznat kao autor knjiga strave za tinejdžere. U ovoj epizodi Fabijan se bori svim sredstvima za naklonost naj cure u školi. Najzgodnija cura zove se Ljuba-Lada i ona ne želi da je itko vidi s Fabijanom jer je on najobičniji izgrednik. Zato Fabijan odluči postati naj - učenik kako bi zadivio Ljubu - Ladu i izveo je na ples u školi. Da li će to i uspjeti morate pročitati sami.

[više]

Imaš fejs?

Autor: Barbara Evaj, 2. 10. 2013. 14:23

Kata je odlična učenica osmog razreda jedne novozagrebačke osnovne škole i živi u skladnoj, ali pomalo monotonoj obitelji. Ima brata Buhu i tetu Bibu, a obiteljsku atmosferu dopunjuje i pas Crni.

Kada Kata upoznaje zanimljivog dječaka, svog vršnjaka, njezina najbolja prijateljica Nataly, koja je gotovo uvijek sama kod kuće, počinje se preko Facebooka dopisivati s Tommy Boyem, mladićem puno starijim od sebe. Ne obazire se na Katina upozorenja da bi trebala biti oprezna u komunikaciji s nepoznatim osobama i držati se svojih vršnjaka te se lakovjerno upušta s njim u vezu.

Osim što problematizira sveprisutnost Facebooka u životu djece, roman govori o pritisku potrošačkog društva na mlade, o medijskom senzacionalizmu, prvim ljubavima, prijateljstvu, bratskim odnosima i obiteljima u kojima su se istinske vrijednosti zaboravile. Na poseban način roman otvara pitanja o novim tehnologijama, načinima komuniciranja i društvenim mrežama u čijem se korištenju skrivaju mnoge dobrobiti, ali i rizici koji vrebaju na djecu, osobito onu bez nadzora.

   Božidar Prosenjak 

Roman „Imaš fejs?“, koji je napisan kao dnevnik,  ujedno je i književni prvijenac profesorice hrvatskog jezika iz Velike Gorice. Knjiga je nagrađena književnom nagradom „Mato Lovrak“  te je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju stekla veliku popularnost. Također, roman je dobio zeleno svjetlo da u skorom vremenu bude uvršten i na popis lektire za osnovnu školu.

 

[više]

Silvija Šesto, Debela

Autor: Magdalena Oršić, 5. 6. 2013. 12:59

U ovoj knjizi autorice Silvije Šesto pronalazimo kroz tinejdžersko razdoblje petnestogodišnje djevojke Lade koja pohađa prvi razred Škole za primijenjenu umjetnost u Zagrebu i ima gotovo 90 kilograma.

Lada ima prijateljicu Ivanu koja je izgledom potpuno suprotna od nje i prijatelja Zlatka koji voli tračati. Katkad se sastaju na „Smetlištu“ samo da bi popušili koju cigaretu. Ladin dvije godine stariji brat Dado nedavno je prohodao sa Zinkom. Lada se već neko vrijeme dopisuje s Brankom, dečkom iz Beča, kojega je upoznala preko časopisa. Lada je Branku ranije poslala Ivaninu sliku, pa on misli da je ona mršava. Branko joj je javio da dolazi u Zagreb preko ljeta i ona je tada čvrsto odlučila da mora smršavjeti. Ladini roditelji odlaze na more, a Ladin brat Dado odlazi teti u Francusku. Lada, kako ne bi ostala sama kod kuće, odlazi živjeti kod Ivane na par dana. Lada i Ivana su se sastale s Brankom u kafiću, ali je Branko poveo i svog rođaka Silvija koji je ranije išao u osnovnu školu zajedno s Ladom i Iva, a tek nakon toga će ići u Francusku teti. Zlatkovoj mami se vratila opaka bolest i nedugo nakon toga je umrla. Lada je nakon nekog vremena shvatila da je zaljubljena u Zlatka, ali je mislila da je njena ljubav neuzvraćena i to ju je činilo toliko tužnom da se napila i završila u bolnici. Nakon toga bilo je očito da i Zlatko osjeća isto prema njoj, i tada njihovoj sreći nije bilo kraja.nom, pa su planovi o zamjeni identiteta pali u vodu. Lada je kasnije izašla u kino sa Silvijem i tada doživjela svoj prvi poljubac, a nakon toga je Silvijo nije dugo zvao, pa je bila tužna. Kada se vratila doma, znajući da Dado još nije otišao u Francusku, zatekla je tamo Zinku i Dadu koji joj je priznao da je Zinka trudna i da je imala pobačaj te da se sada mora odmarati

Lada je uspjela smršavjeti iako ne onoliko koliko je željela, te je mogla obući svoje levisice koje joj godinama nisu pristajale. Jednom su ona i Zlatko iz čiste zezancije popunili listiće za loto i Lada je dobila jack pot. Lada osjeti kako je to biti sretan i shvaća da život zaista može biti lijep.

 

 

 

[više]

Princ miješane krvi

Autor: Mateja Jurčić, 11. 4. 2012. 13:56

Ohrabreni povratkom lorda Voldemorta, Smrtonoše haraju i u bezjačkom i u čarobnjačkom svijetu, a Hogwarts više nije sigurno utočište kakvo je nekoć bilo. Harry sumnja da nove opasnosti vrebaju unutar dvorca, ali Dumbledore je odlučan u tome da će ga pripremiti za konačnu bitku za koju zna da će se ubrzo odigrati. Potrebna mu je Harryjeva pomoć kako bi otkrio način na koji će poraziti Voldemorta - a radi se o ključnim informacijama koje zna samo bivši profesor čarobnih napitaka u Hogwartsu, Horace Slughorn. S time na umu, Dumbledore se koristi manipulacijama kako bi svog kolegu nagovorio da se vrati na svoje staro mjesto i obećava mu više novca, veći ured... i priliku da podučava slavnoga Harryja Pottera. 

[više]

Vampirski dnevnici

Autor: Ivana Klarić, 28. 3. 2012. 13:55

Srednja škola Roberta E. Leeja sasvim je obična srednja škola, a Elena Gilbert obična srednjoškolka. Dok ne upozna ljubav svog života – Stefana Salvatorea. Koji je pametan, zgodan i sve što treba. Ali on je i vampir. I ima dijabolično zlog brata. Što bi više djevojka mogla poželjeti?

 

[više]

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

Autor: Ivana Klarić, 21. 3. 2012. 14:41

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja prvo je dramsko djelo Ive Brešana te pripada najboljim dramskim tekstovima suvremene hrvatske književnosti. Napisana je 1965., dok se izvoditi počela tek 1971. godine. Djelo se sastoji od dva dijela i pet slika, dok je radnja smještena u Dalmatinsku zagoru, u selo Mrdušu Donju.

[više]

Gospoda Gembajevi

Autor: Ivana Klarić, 21. 3. 2012. 14:37

Jedno od najpoznatijih i najizvođenijih dramskih djela velikana hrvatske moderne književnosti Miroslava Krleže - Gospoda Glembajevi - tekst je o usponu i propasti ugledne bankarske obitelji u kojoj tijekom proslave obljetnice banke započinje nezadrživ splet događanja koji će mnoge članove obitelji zauvijek promijeniti. Drama Gospoda Glembajevi paradigmatsko je Krležino djelo u kojem se naš veliki pisac nemilosrdno razračunava s lažnim sjajem, bogatstvom i svim opsjenama koje donosi novac i uspon u društvu.

[više]

Gost - Vjekoslav Kaleb

Autor: Mateja Jurčić, 21. 3. 2012. 14:09

Jedne obične večeri dok se obitelj spremala za večeru, na ulazna vrata je zakoračio gost-pas kojeg je prva zapazila Mara. Ne obazirući se na njega, obitelj je sjela za stol i počela večerati. Pas je sa ulaznih vrata prišao Frani i pomno pratio njegove pokrete žlicom. Kad je Frane to primijetio, žlicom mu odreže komad otvrdnule kaše i baci na pod. Ugledavši kašu na podu, on se ne pomakne. No kada mu je Mara stavila u drvenu zdjelicu kaše i odnijela u kut kuće, pas polagano ode do zdjele i počne jesti. Nakon toga više nije obraćao pozornost na njihovu večeru.

[više]

Trojica u trnju - Pavao Pavličić

Autor: Mateja Jurčić, 21. 3. 2012. 14:05

Tri prijatelja Tut, Braco i Hrvoje ljetne praznike provode u igri kod stare radničke barake. Jednog dana Hrvoje odlazi u Trnje nahraniti bakina psa i netragomnestane. Hrvojec otac, Braco i Tut odu u potragu za Hrvojem, ali bez uspjeha. Braco i Tut prespavali su u Hrvojevoj sobi, ako se on vrati. Ujutro je došao policajac koji ih je ispitivao. Saznali su da je Hrvoje nestao u isto vrijeme kad se dogodila pljačka. Njih dvoje otišli su u Trnje da istraže Hrvojev nestanak. Saznali su da je otišao sa dedekom Solarićem u bolnicu i onda je nestao. Otišli su u kuću gdje živi dedek Solarić i tamo su našli crtež brkatog čovjeka, a odzada  je bio njihov tajni znak. Poslije toga otišli su u bolnicu gdje je bio dedek Solarić. Mladi doktor rekao je dječacima da im je ostavio poruku da odu u Trnje. Tamo su upoznali djevojčicu Bibu o kojoj je Hrvoje stalno govorio. Na trošnoj ogradi bakinog vrta našli su opet njihov znak. Tut je nakon trčanja po dvorištu našao ključ od kuće. Na tavanu su našli madrac na kojem je Hrvoje spavao.

[više]

Grička vještivca

Autor: Mateo Cvek, 21. 3. 2012. 13:48

Grička vještica je ciklus romana hrvatske književnice Marije Jurić Zagorke. Grička vještica nije jedan jedinstveni roman, nego ciklus romana od sedam svezaka. Prvi roman čuvenog ciklusa pod nazivom "Tajna krvavog mosta" počinje izlaziti 1912. godine u Malim novinama,  a tiska se u svescima. Uspjeh je tako živ da vlasnici tiskare, ne pitajući Mariju Jurić Zagorku, objavljuju na kraju romana da je to tek uvod i da će se uskoro pojaviti nastavak. Zapregnuta u taj pripovjedačko-novinarski jaram, autorica piše iz dana u dan, te objavljuje uoči I. svjetskog rata (1913.-1914.)  Poslije rata u "Novostima" i "Večeri" ostale romane koji se ideološki i tematski nadovezuju na one spomenute: "Dvorska kamarilla", "Suparnica Marije Terezije" i "Buntovnik na prijestolju". Dana 18. lipnja 1918. godine u HNK-u u Zagrebu izvedena je dramatizacija nadasve popularnog romana spisateljice Marije Jurić Zagorke "Grička vještica". Kazališna je uprava točno znala da će to djelo i na pozornici požnjeti nezapamćeni uspjeh. Priču o progonu vještica u Zagrebu autorica je odjenula u romantičarsko pustolovno ruho. Djelo je dalo veliki doprinos u opismenjavanju naših ljudi i izvan granica Hrvatske.

[više]

Richard Bach : Galeb Jonathan Livingston

Autor: Ivana Klarić, 15. 3. 2012. 19:41

Galeb Jonathan Livingston nije bio kao ostali galebovi. Bio je buntovnik i nije mario za ostale galebove. I dok dok su ga roditelji molili da bude kao ostali galebovi i da se brine kako doći do hrane, on je samo želio postati letački virtouz. Bio je mršav, no letenje je volio više od hrane. Ni manje nesreće koje je imao u zraku nisu ga pokolebale. Napornim vježbanjem uspio je postići brzinu od 396 km/h. To je bio rekord jata i Jonathan je očekivao pohvale od Starješine. Međutim, Starješina ga je ukorio i protjerao iz jata. No, Jonathan je bio uvjeren da slijedi viši cilj života.

[više]

Sadako hoće živjeti

Autor: Mateja Jurčić, 8. 3. 2012. 19:41

Godine 1945. još traje rat između Japana i SAD-a. Amerikanci snimaju
Hirošimu. Stanovnici Hirošime se zbog toga ne zabrinjavaju jer ni ne slute
što im se sprema. Šigeo i njegova sestra Sadako traže način da prežive i
ubiju vrijeme. Događaju im se razne zgode i nezgode, sve dok im se dana
6. kolovoza 1945. život nije preokrenuo. Toga dana je na Hirošimu bačena
atomska bomba. Od tada oni i njihovi roditelji žive u teškim uvjetima.
Polako se život normalizira sve do 1955. godine, kada su se počele osjećati sva štetna
djelovanja atomske bombe. 

[više]

Ubiti pticu rugalicu

Autor: Ivana Klarić, 1. 3. 2012. 19:05

Ubiti pticu rugalicu je priča ispričana kroz lik djevojčice Scout, koja odrasta u malom mjestu Maycomb, u Alabami. Radnja je smještena u 1930-te godine i na američki Jug – teme kojima se bavi nameću se same od sebe, rasizam, poimanje dobra i zla, herojstva i kukavičluka, siromaštva, bijede, čarolije djetinjstva otkrivaju nam se malo pomalo, kao i gorka spoznaja da svijet nije pravedan i da pravda nije uvijek očita.

[više]

Sretni kraljević - Oscar Wilde

Autor: Mateja Jurčić, 27. 2. 2012. 07:19

Na visokom stupu u gradu stajao je kip Sretnog kraljevića. Tijelo mu je bilo prekriveno listićima suhog zlata, a oči su mu bila dva plava safira, a na dršci njegova mača stajao je veliki crveni rubin. Svi su mu se divili. Mali lastavić doletje jedne noći do grada i odluči se odmoriti od naporna leta pored nogu kraljevića. Kraljević ispriča lastaviću svoju životnu priču, priču o sreći i obilju, ali i svoju tugu otkako je kao kip spoznao svu bijedu i siromaštvo građana.

[više]

Princezini dnevnici - Odjednom princeza

Autor: Vanja Hasanac, 15. 8. 2011. 21:36

Mia Thermopolis živi u New Yorku. Ide u prvi gimnazije i ima topa iz matematike. Mia živi sama s mamom. Mama hoda s profom iz matematike. Koma. Mia je visoka metar sedamdeset. Misli da je štrkljava (vjerojatno i jest). Zatreskana je u Josha iz četvrtog, koji na nju ne trza ni pet posto. Još veća koma. Mia nema pojma da je princeza – prava pravcata. Princeza. Ali ta će se situacija brzo promijeniti. Totalna koma. 

[više]

Plima

Autor: Vanja Hasanac, 15. 8. 2011. 21:31

Adam nikako ne može zaboraviti noć kad je njegova djevojka Mitzi poginula. Još uvijek ima noćne more, sanja krv, njezino mrtvo tijelo u moru… On je spasilac i trebao bi spašavati živote – ali nju ne može spasiti. Svake noći, iznova i iznova, taj isti san zbog kojeg se budi vrišteći. Ali sad se čini kao da sanja i dok je budan. Mitzi ga proganja i danju i noću. Zna da je to nemoguće ali ona se čini tako stvarnom, njezino je lice točno onakvo kakvim ga pamti. Što želi od njega? Zašto ga neće ostaviti na miru? Zar ne zna da ju je pokušao spasiti, zar ne zna da je učinio sve što je mogao? 

[više]

Marley i ja

Autor: Vanja Hasanac, 20. 6. 2011. 15:38

John i Jenny Grogan na početku su svog zajedničkog životnog puta. Mladi i zaljubljeni, sa savršenom malom kućom i niti jednom brigom koja bi im pomućivala idilu. Tada je u njihove živote, na svojim dražesnim šapama, ušao Marley – mala, žuta loptica od preslatkog šteneta – i promijenio ih na načine koje nisu mogli ni zamisliti. Preslatko štene brzo je naraslo u impozantnog labrador-retrivera, psa kojemu je rijetko koji bio ravan. Zalijetao se u staklena vrata, sramotio Johna i Jenny pred gostima i jeo praktički sve što bi mu se našlo na putu – uključujući kauč i skupi nakit. Marley je, bez obzira na strašan nered koji je pritom proizvodio, osvojio srca svih kojima je ikada prošao životom, a svoju ljudsku obitelj poučio kako bezuvjetna ljubav dolazi u mnogim oblicima. Je li moguće pronaći ključ sreće uz pomoć psa? Samo pitajte Grogane. A oni su svoj odgovor sada odlučili podijeliti s nama.

[više]

Čarolije

Autor: Vanja Hasanac, 28. 4. 2011. 15:32

'Čarolije' su drugi dio uzbudljivog serijala o djevojčici Laurel koja otkriva da je vila. U drugom nastavku ona nastavlja obavljati svoju odgovornu zadaću zaštite dveri Avalona od neprijatelja. Da bi to mogla, mora posjetiti vilinsku školu u Avalonu gdje će naučiti pripravljati vilinske napitke te svladati ostale vještine zbog kojih su jesenske vile toliko cijenjene u vilinskom svijetu. Laurel će svoju vjernost i pripadnost morati dokazati i jednom i drugom svijetu i ponovno biti prisiljena birati između Davida i Tamanija .

[više]

Harry Potter i darovi smrti

Autor: Vanja Hasanac, 28. 4. 2011. 15:29

Pred Harryjem Potterom nalazi se mračan i naizgled nemoguć zadatak: pronaći i uništiti Voldemortove preostale horkrukse. Nikada se Harry nije osjećao toliko osamljenim niti se suočio sa sudbinom toliko ispunjenom neizvjesnošću. No, morat će skupiti snage i prevladati brojne opasnosti, od Voldemorta do najstrašnije od sviju - gubitka vjere u samoga sebe... 

[više]

Igra istine

Autor: Vanja Hasanac, 28. 4. 2011. 15:26

Sedmero tinejdžera, tri dečka i četiri cure, neki od njih prijatelji a neki gotovo potpuni stranci, našli su se odsječeni od ostatka svijeta u luksuznoj kući na skijalištu. Strašna mećava zaustavila je žičare, blokirala ceste i presjekla telefonske linije. Kako ispuniti vrijeme? Bi li im igra istine možda mogla pomoći da probiju led? Tko će reći istinu a tko prihvatiti izazov?
 

[više]

Koko u Parizu

Autor: Vanja Hasanac, 28. 4. 2011. 15:21

Koko se veseli putu u Pariz iako ga je Zlatko pomalo prestrašio svojim pričama o tom gradu. Na aerodromu ih dočekuje slikar Poklepović, Zlatkov ujak. Vodi ih u svoj skroman stan i pokazuje im sliku Mona Lisu, koju je naslikao slavni talijanski slikar Leonardo da Vinci.Koko i Zlatko zbunjeno gledaju u sliku, a slikar Poklepović ispriča im priču o filmskom redatelju.Allesu Worsonu i njegovom filmu koji se snima u Parizu i svojoj ulozi u čitavom poslu. No o svom filmu Worson je dao intervju čuvenom pariškom reporteru Marcel Cleveru i na taj način mnogi su se zainteresirali za čuvenu sliku, pa čak i agenti osiguravajućeg društva koji su se prerušili u brijače. Oko otmice slavne slike ispreplelo se mnoštvo uzbudljivih događaja i Koko na  kraju biva otet. Oteli su ga sinovi lažnih brijača Michel i Jean.  Zlatko spašava Koka i ispostavlja se da slika uopće nije ukradena, a Koko se budi iz sna. 

[više]

Junaci Pavlove ulice

Autor: Vanja Hasanac, 28. 4. 2011. 15:18

To je bilo mjesto koje su dječaci jako voljeli i ono im je značilo beskrajnu slobodu igre. Taj grund htjela im je oduzeti grupa dječaka zvanih crvenokošuljaši. Dječaci te grupe učinili su “einstand”, a što znači objavu rata. Izazov su prihvatili dječaci iz Pavlove ulice i počeli se pripremati za borbu, borbu za svoj grund. Grupe dječaka su se hrabro borile, ali su na kraju pobijedili dječaci Pavlove ulice. Pomogao im je njihov prijatelj, mali i bolesni Nemeček.

 

[više]

Heidi

Autor: Vanja Hasanac, 11. 1. 2011. 15:16

Heidi je siroče s pet godina. Nakon svog sretnog odrastanja kod djeda, trebala je otići u Frankfurt u Njemačkoj i tamo je, u kući Sesemann, upoznala bolesnu Klaru, ali je je u kući živjela i gospođa Rottenmeier koja je bila jako stroga prema Heidi i zove je Heidinim pravim imenom - Adelheid. Srećom, kuću Sesemann su posjetili Klarina baka, a kasnije i postariji liječnik. Klarina baka je Heidi naučila moliti i čitati knjige. Ona, također, prepoznaje i njene patnje i boli. Uskoro se Heidi "razbolijeva" i liječnik tvrdi da treba otići k djedu, u Alpe. I Klara je željela tamo, ali je dugo čekala. Heidi je bila zadovoljna što je opet kod djeda, ali je pravo zadovoljstvo uslijedilo tek kad je u svibnju došla Klara, koja za nekoliko dana može i hodati. 

[više]

Deklaracija

Autor: Vanja Hasanac, 11. 1. 2011. 15:08

Anna je djevojčica koja u maloj, debeloj bilježnici s koricama od blijedoružičaste kože vodi tajni dnevnik. Svake ga noći brižljivo skriva kako se ne bi uvalila u neprilike kršeći pravila.
Život na Majuru uređen je pravilima, pravilima koja morate naučiti poštivati kako biste se iskupili za kršenje najvećeg pravila. Anni je posve jasno da za svoje mjesto na Majuru mora biti itekako zahvalna jer su njezini roditelji bili vrlo neodgovorni kad su odlučili imati dijete. Prekršili su pravilo koje ljudima brani imati djecu i sada Anna mora ispaštati zbog njihova sebičnoga čina. Morat će naučiti kako se odužiti društvu i kako postati vrijedna imovina.


 

[više]

Bilješke jedne gimnazijalke

Autor: Vanja Hasanac, 11. 1. 2011. 15:03

 Roman na zanimljiv način opisuje sudbinu nadarene djevojčice kojoj roditelji stradavaju u prometnoj nesreći, te ona započinje životnu borbu svojim snagama, uz podršku udaljenog brata. Iz daljine, kao pomorac na stranom brodu, poput dobrog duha usmjerava svoju sestru da i ona razabere svoje mogućnosti i da uzme u svoje ruke pravu mjeru vlastite sudbine. Djevojčica sportom ubija žalost, dobrom voljom prekriva neiskustva, vedrinom i neslomljivošću ustraje u svojim nastojanjima da drži korak s ostalima koji žive u neokrnjenim obiteljima i da ostavi privid kako i ona živi na način usklađen s konvencijama koje postavlja društvo.

 
[više]

Romeo i Julija

Autor: Antonio Grdanić, 28. 10. 2010. 13:46

U moćnim i uglednim obiteljima Capuleti i Montecchi zametnulo se žestokoneprijateljstvo koje se prenosilo s generacije na generaciju.Jedne tople srpanjske nedjelje gradom šeću Samson i Grgur, Capuletijevesluge u potrazi za kavgom. Idealna prilika ukaže se kada sretnu sluge izsuparničke obitelji Montecchi. Dolazi do tučnjave i borbe mačevima kojapostaje sve masovnija, i u koju se na kraju uključuju čak i sami glavarinavedenih veronskih obitelji. Borbu uspijeva prekinuti tek dolazak knezaScale, koji upozorava obje obitelji da će ih drastično kazniti budu li seneredi ponovili.Stari Montecchi i njegova supruga sretni su što u tučnjavi nije sudjelovaonjihov sin Romeo.  

[više]

Divlji konj

Autor: Mateo Cvek, 22. 10. 2010. 19:25

U stadu je živjelo ždrijebe Divlji konj. Jednog    dana je upoznao svog oca. Uskoro su stado napali vukovi, a njegov otac je poginuo. Divlji konj je postao predvodnik stada, ali je otišao na gospodarevo imanje. Tamo je upoznao Neru i u nju se zaljubio, ali ona je uskoro dobila ždrijebe sa Šarcem. Divlji konj se osjećao prevarenim, ali je upoznao Zvijezdu i zaljubio se u nju. Još uvijek nije vjerovao gospodaru pa je pobjegao. Uhvatile su ga konjokradice. Odveli su ga u podzemne rudnike da vuče rude. Sreo je Neru i sve joj oprostio. Jednog dana su konji uspjeli pobjeći iz rudnika, a gospodar je došao po njih i sve ih odveo na imanje gdje je Divljeg konja čekala Zvijezda s njihovim ždrjebetom. On je mislio da je ždrijebe tuđe i priznao je Zvijezdi da je podzemlju bio zaljubljen u Neru. Ona je zbog toga pobjegla. Nakon nekog vremena se ipak vratila. Na imanju su vježbali plesati i osvajali su prva mjesta, a to su nastavili i njihovi potomci. Divlji konj je umro.

  

                                                 

[više]

Mor

Autor: Antonio Grdanić, 21. 10. 2010. 14:23

Na jednom posjedu živjeli su vlastelin i njegova mlada kćer. Bio je vrlo bogat i posjedovao je mnogo zemlje i šuma. Upravitelj je bio otac Mora koji je živio zajedno s Morom u drvenoj kućici na kraju šume. Mor je imao smeđu kosu i lijepe oči pa je u mraku izgledao vrlo zastrašujuće. Bio je poslušan i uvijek je pomagao svom ocu pri teškim radovima. Otac je bio dosta star, i znao je da više neće dugo živjeti. Vlastelinova kćer zvala se Šu. Mor ju je jako volio, ali je ona nažalost imala drugog koji se zvao Arno, kojemu je glavni interes novac - želio je prodati vlastelinovu šumu i ostalo zemljište kako bi otplatio dugove koje je na kartanju napravio svom ocu i ostalim prijateljima. To vlastelin i njegova kćer Šu nisu znali.

[više]

Progonjena

Autor: Vanja Hasanac, 7. 10. 2010. 13:48

Melissa se probudila vrisnuvši. Netko je promatra kroz prozor sobe. Ili ipak ne? Naime, nedavne glasine o uljezu u Ulici Straha izludile su gotovo sve stanovnike. Melissin otac drži napunjen pištolj u svojoj spavaćoj sobi, a to cijelu situaciju čini još strašnijom.
No s glasinama ili bez njih, u Melissinu životu zaista će se početi događati neobične stvari: njezinim automobilom kao da upravlja netko drugi, njezine rođendanske poklone otvorit će neka nepoznata ruka, a netko će je čak pokušati izgurati kroz prozor spavaće sobe.
A onda će u sjeni svojega prozora doista ugledati prijeteću figuru i zapitati se, tko je on? Dolazi li zaista s onoga svijeta? Zašto je želi ubiti? Ne pronađe li ubrzo odgovore na ta pitanja, krajnji ishod mogao bi biti koban.
 

[više]

Noć vještica

Autor: Vanja Hasanac, 28. 9. 2010. 15:00

Crno obrubljena pozivnica sa slikom lijesa stigla je samo odabranima. No, Terry, njegova djevojka Niki i ostatak društva ne mogu shvatiti zašto je Justine Cameron, prelijepa tajanstvena nova učenica shadysideske srednje škole pozvala upravo njih na spektakularan tulum za Noć vještica, koji priređuje na najprigodnijem i najstrašnijem mjestu za to: u napuštenoj vili u Ulici Straha.
I premda vilu navodno opsjedaju duhovi tragično poginulih prijašnjih vlasnika, a groblje Ulice Straha je udaljeno samo stotinjak metara poziv je jednostavno predobar da bi ga itko odbio. Čak ni iznenadni nestanak struje neće pokvariti slavlje. No kada se svjetla ponovno upale i obasjaju beživotno tijelo s nožem u leđima, svima će zastati dah.
Šala za Noć vještica ili se iza krinke njihove domaćice kriju puno opasnije namjere? 

[više]

Alkar

Autor: Vanja Hasanac, 28. 9. 2010. 14:52

Alkar je zanimljiva knjiga koja govori o Sinjskoj alci i ljubavnom trokutu. Knjigu je napisao Dinko Šimunović.

Marta je imala 20 godina i uskoro se trebala udavati. Njezin odnos saSalkom je bio iskren, no kasnije je shvatila da ona njega voli samo kaolijepa djecaka i prijatelja  iz djetinjstva. ..

[više]

Polusestra

Autor: Vanja Hasanac, 20. 5. 2010. 14:10

Knjiga Polusestra je horor. Knjigu je napisao R. L. Stine.

Emily bi željela da se može dobro slagati sa svojom novom polusestrom, ali Jessie joj u tome nimalo ne pomaže. Čim se uselila zaposjela je Emilynu sobu, počela nositi Emilynu odjeću i kasno navečer potajice se koristiti Emilynim telefonom.
Bilo bi dobro kada bi sve završilo na tom da Jessie samo ide Emily na živce, no kada se Emily dočepa Jessiena tajnog dnevnika neće moći povjerovati vlastitim očima. Je li moguće da je njezin život u opasnosti?!

[više]

Zabranjena vrata

Autor: Antonio Grdanić, 20. 5. 2010. 13:49

U bolnici postoje vrata za ženski odjel. Dugome je bolnica šašava, dešavaju mu se dogodovštine. Dugi svaku noć bježi na ženski odjel jer je tamo njegova ljubav, Lidija. Od tog Duginog stalnog bježanja na ženski odjel vrata su se počela zaključavati. Dugi je htio izaći iz bolnice na jedan dan da bi mogao ići na tulum, ali ga doktori nisu pustili. Denis je bio ljubomoran na Dugog i zato mu je bilo drago kada ga doktori nisu pustili da ide na tulum.

[više]

Mali princ

Autor: Antonio Grdanić, 20. 5. 2010. 13:40

Pisac počinje priču svojim iskustvom iz djetinjstva. Kada je imao šest godina, svoje crteže pokazivao je odraslima, ali ih nitko nije shvaćao. To mu se nije svidjelo, te se okanio i postao pilot. Jednom, usred leta, pokvario mu se avion u pustinji Sahari. Susret sa zlatokosim dječakom, nakon neprospavane noći, činilo mu se kao da se ponovno vraća u djetinjstvo...

[više]

Pomrčina

Autor: Antonio Grdanić, 6. 5. 2010. 14:17

Dva klana, oba nadnaravno snažna, oba tek naizgled ljudska, održavaju nesiguran suživot u kišovitom Forksu, mjestašcu na sjeveroistoku američke savezne države Washington. Nedaleko od Forksa leži velegrad Seattle, gdje nepoznati serijski ubojica upravo ostavlja desetke nedužnih žrtava za sobom. Šerif Forksa, Charlie Swan, zdvaja nad groznim vijestima zajedno s ostalim mještanima, ne sluteći da bi zlo u Seattleu moglo imati veze s njegovom kćeri Bellom.

[više]

Mladi mjesec

Autor: Antonio Grdanić, 6. 5. 2010. 14:15

U Forksu, najoblačnijem i najkišovitijem gradu Sjedinjenih Država, za Bellu Swan sja sunce. Najsjajnije, najblistavije sunce na svijetu – Edward Cullen, najljepši učenik mjesne gimnazije, njezina životna ljubav. Uz Edwarda, Bella se osjeća kao da doista vrijedi, kao da nije neugledna i nespretna i potpuno prosječna. Uz Edwarda, Bella pronalazi novu obitelj – Cullenove, oca Carlislea i majku Esme, braću Emmetta i Jaspera, sestre Rosalie i Alice. Cullenovi su jedna od najuglednijih i najstarijih obitelji u Forksu, vrlo bogati, vrlo profinjeni i puni ljubavi prema Belli.

[više]

Ormarić broj 13

Autor: Vanja Hasanac, 6. 5. 2010. 14:11

Luke treba započeti školsku godinu u novoj školi i jednostavno nema  šanse da će nešto prepustiti slučaju. Odjenut će svoju sretnu majicu, u džepu stegnuti sretnu šapu od crnog zečjeg krzna koja nikada nije zakazala i hrabro zakoračiti u nepoznato. I premda mu prijatelji govore da je previše praznovjeran, on tako ne misli; nikad dovoljno sreće, njegov je omiljeni odgovor.
Kad sazna da mu je dodijeljen ormarić broj 13 jednostavno neće moći vjerovati. Zar mu je školska godina upropaštena i prije nego što je započela? No Luke ni ne sluti što se sve krije iza nesretnog broja i da mu sva sreća ovoga svijeta neće biti dovoljna jednom kada otvori vrata zlosretnog ormarića.

 

[više]

Sumrak

Autor: Antonio Grdanić, 6. 5. 2010. 14:04

Srednjoškolka Bella Swan pomirila se s neizbježnim. Mora napustitisunčani Phoenix u Arizoni i otići živjeti s ocem u Forks, kišovito mjestašce na pacifičkoj obali poznato kao najoblačnije u cijelim Sjedinjenim Državama. Što je još gore, u malome mjestu svatko svakoga poznaje, pa Bella, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i uvijek je cijenila samoću, sad pred svima mora pokazivati koliko je nespretna na tjelesnom i sramotiti se nesvjesticama kad vidi i najmanju kap krvi.

[više]

U pustinji i prašumi

Autor: Antonio Grdanić, 6. 5. 2010. 13:54

 Jednog dana, pošto su očevi otišli na put, dođe Kamis i kaže djeci da su im očevi poručili neka s njim neka s njim otiđu za njima. Ali Kamis ih je prevario i odveo ih je kod nekih ljudi koji su ih odveli (oteli) Mahdiju.

Na putu su prošli kroz pustinju i tamo je Stasio pokušao pobjeći, ali su ga uhvatili i nije uspio. Kada su ih odveli do Mahdija, Stasio nije htio primiti njegovu vjeru, pa ih je poslao na teški put, jer je znao da će djeca umrijeti. Ali naprotiv, Stasio je ubio ljude koji su ih vodili i zajedno sa Nellom, Kalijem i Meom otišli potražiti put kući.

U toj prašumi su im se dogodile mnoge stvari: Nella se razbolila, pripitomili su slona, susreli su gosp. Lndea koji im je dao kinina za Nellu i puno oružja. Doputovali su do Kalijevog sela i vodili rat protiv drugog plemena. Poslije tih dogodovština su došli u pustinju gdje su svi skoro umrli od žeđi, ali spasili su ih neki vojnici i odveli ih očevima. Nakon mnogo godina Nalla i Stasio su se vječali i sretno živjeli do kraja.

[više]

Ne zaboravi me

Autor: Antonio Grdanić, 6. 5. 2010. 13:38

 Najveća Daniellina želja je da bude jedinica. Naime, njezina mlađeg brata Petera roditelji obožavaju, njezine prijateljice misle da je on najslađe stvorenje na svijetu, a Peter je zanimljiviji čak i dečkima s kojima bi ona htjela izlaziti.


 

[više]

Praskozorje

Autor: Vanja Hasanac, 29. 4. 2010. 14:12

Praskozorje je zasad zadnja, 4. knjiga Sumrak sage. Praskozorje je napisala Stephenie Meyer.

Vječni tinejdžer Edward i Bella završili maturirali su te svoju dugogodišnju ljubavnu vezu odlučili okruniti brakom. No to će biti moguće jedino ako se ona preobrazi u vampiricu i zauvijek odrekne ljudskoga života.Bez obzira na mukotrpne i dugotrajne posljedice koje će Belli donijeti ta vječna preobrazba, ona je zbog ljubavi spremna reći sudbonosno 'da' i ući u svijet hladnoće, mraka i besmrtnosti.

[više]

Bambi

Autor: Mateo Cvek, 29. 4. 2010. 14:10

To je priča za djecu.

Tog strašnog dana Bambi je bio s majkom, tetom Enom, Falinom, Gobom i ostalima. Slušao je strašne priče o Njemu. Odjednom Rono osjeti da se nešto čudno događa, ubrzo su i vrane oglasile opasnost. Odjednom se sve srne sjate u gomilu . Bio je to On. Ali On nije bio sam , bio je sa svima svojima i svi su očekivali ono najgore. Bili su opkoljeni tamo u guštari . Čuli su visoko u zraku šum fazanovih krila. Odjednom je odjeknuo tresak groma i fazan je uz mukli tresak pao na zemlju.

[više]

Miss maturalne zabave

Autor: Vanja Hasanac, 29. 4. 2010. 14:07

Miss maturalne zabave odličan je horor. Knjigu je napisao R. L. Stine.

Samo pet tjedana dijeli učenike gimnazije u Shadysideu od maturalne zabave. Pet je djevojaka u igri za titulu kraljice škole i borba za glasove među njima već je počela. Nominirane su: Lizzy, Rachel, Dawn, Elana i Simone
Dečke će pak mučiti drugi problemi – kako se odlučiti s kojom će curom samo izaći van, a s kojom će početi hodati.
Za Lizzy, jednu od pet finalistica na takmičenju za miss maturalne zabave, uzbuđenja će ubrzo prerasti uobičajenu razinu predizborne nervoze.
Netko je, čini se, vrlo odlučan u namjeri da svih pet kandidatkinja ubije prije nego što zabave počne.

[više]

Robinson Crusoe

Autor: Antonio Grdanić, 29. 4. 2010. 13:46

Jedna od najzanimljivijih knjiga koju sam pročitao bila je sigurno Robinson Crusoe. To je pustolovni roman na pustom  otoku. Pisac ove knjige je Daniel Defoe.

[više]

Smogovci

Autor: Vanja Hasanac, 22. 4. 2010. 14:11

Smogovci

Jedna od najzanimljivijih knjiga za lektiru bila mi je knjiga Hrvoja Hitreca Smogovci.  Ta knjiga  je jako zanimljiva i preporučujem je svima.

Dado kreće u školu. Slonov tata otkriva da Pero sjajno igra nogomet i poziva ga u svoju momčad (Dinamo). Nosonja i Dado idu u zološki vrt da Nosonja nacrta neke životinje, a pri tome se događaju smiješne stvari. Dunja i Mazalo idu u kino i usput trgaju vrata staroga Papirusa. Fantom napada stanovnike Naselka i krade novac. Buco otkriva da je Pero fantom, a Pero odaje Bucu za pekmez.


 

[više]

 


Oglasna ploča
 
Udžbenici 2018.-19.
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Upisi u SŠ
 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
Anketa
Moje najdraže godišnje doba je...

 
CARNet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5185453
 
 > Školska enciklopedija  > Knjiga
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / www.os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju