preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Školske radionice

Unikatni facikl ukrašen recikliranim papirom

Autor: Blaženka Šantalab, 18. 10. 2013. 09:08

Povodom zadnjeg dana osmaša u osnovnoj školi organizira se malu priredba na koju su pozvani svi učitelji, stručni suradnici, ostali djelatnici i učenici škole.

Kako je lijepo da učenici poklone neku simboličku sitnicu za uspomenu svojim učiteljima osmilili smo i izradili fascikle koji su ukrašeni recikliranim papirom.

Postupak i sama izrada je vrlo jednostavna, a dobije se prekrasan unikatni fascikl koji je ujedino  i eko jer je rađen od recikliranog papira.

Materijal i pribor: reciklirani papir u ranim bojama, fascikl, vruće ljepilo, škare, flomasteri.

 

[više]

Knjiga-privjesak s izrekama

Autor: Blaženka Šantalab, 18. 10. 2013. 08:51

Prekrasan privjesak izrađen od otpadnog materijala, a ujedino i mala knjiga sa mudrim izrekama. Vrlo jednostavno za izraditi a može imali razne namjene: privjesak koji čuva zapisane uspomene, knjiga u koju se mogu pisati bilješke, knjiga koja može sadržavati slike najdražih osoba i još mnoge druge stvari.

Materijal i pribor: stara koža raznih boja, bijeli papir (može i u boji), klamerica, vruće ljepilo, trakica i gumb.

[više]

Eko radionice povodom obilježavanja projekta "E za sve"

Autor: Blaženka Šantalab, 6. 9. 2012. 08:42

Povodom obilježavanja projekta o Međunarodnoj godini održive energije za sve u našoj školi odražno je mnoštvo radionica. Sve radionice bile su eko, znači rađene isključivo otpadnim materijalima.

Izrađivali smo reciklirane plastične vrećice, papirnate vrećice, stalke od rola wc papira, koristili otpadno staklo i još mnogo toga.

Ovdje nećemo ponovo pisati o istim radionicama, već ih sve možete pogledati na stranicama eko radionice na navigaciji Međunarodna godina održive energije za sve/eko radionice.

[više]

Ukrasi od papira

Autor: Blaženka Šantalab, 20. 12. 2011. 12:22

Pribor i materijal: papir u raznim bojama, ljepilo i škare.

 

 

 

[više]

Ukrasi za bor od češera

Autor: Blaženka Šantalab, 20. 12. 2011. 11:42

Pribor i materijal: češeri, crveni hamer papir (ili kolaž papir), crni i bijeli papir, ljepilo, vata, špaga ili konac, pištolj sa plastikom.

 

 

 

 

[više]

Snjegović

Autor: Blaženka Šantalab, 19. 12. 2011. 08:51

Pribor i materijal: dvije kuglice od stiropora- jedna veća, jedna manja, pištolj sa plastikom, materijal, škare, hamer papir, štapići od ražnjića, vata, obično ljepilo, bijeli i crni papir (može hamer, može kolaž papir), malo kartona i crni marker ili flomaster.

 

 

 

[više]

Adventski kalendar

Autor: Blaženka Šantalab, 2. 12. 2011. 11:14

Pribor i materijal: ukrasni papir sa zimskim ili božićnim motivom, ljepilo, škare, ukrasne trakice ili liko, rezač za rupice, hamer papir u željenoj boji.

 

 

 

 

[više]

Izrada Platonovih tijela

Autor: Blaženka Šantalab, 13. 6. 2011. 12:28

Učenici osmog razreda (Vanja Hasanac, Silvija Mrkonja, Mihaela Kramarić, Lea Vodjerek, Martina Vanjurek, Antonio Grdanić i Kristijan Delač) su u sklopu dodatne nastave iz matematike izrađivali Platonova tijela od raznih materijala.

Potreban materijal: škare, šablone tijela (mogu se pronaći na internetu), ljepilo, kolaž papir ili bilo kakav šareni papir, spužva.

Geometrijska tijela ili poliedri dobivaju sasvim nov značaj kad su pravilni. Pravilni poliedri omeđeni samo jednakim pravilnim mnogokutima nazivaju se Platonova tijela. Do sad su tetraedar, heksaedar, oktaedar, dodekaedar i ikosaedar bili samo pojmovi zanimljivog naziva.

Sve šarene rukotvorine učenika osmih razreda pogledajte u foto-galeriji!

[više]

Privjesci za ključeve

Autor: Vanja Hasanac, 2. 6. 2011. 14:23

11.04.2011. godine održane su radionice za Japan. Jedna grupa je radila privjeske za ključeve. Donijeli su tipke od tipkovnice i žicu. Prvo su si uzeli slova koja su im trebala za određene riječi koje su željeli napisati. Pedagog im je izbušio tipke tako da bi su mogli provesti žicu kroz te rupe i spojiti tipku uz tipku. Na kraju su na jedan kraj stavili prsten na koji bi stavili ključeve.

[više]

Magnetići

Autor: Vanja Hasanac, 2. 6. 2011. 14:13

U našoj školi održane su radionice. Jedna grupa je radila magnete.

Prvo smo napravili uz pomoć kalupa i glinamola razne oblike. Ostavili smo ih malo da se stvrdnu.Oblici su bili nalik morskim životinjama: ribe, rakovi, školjke i dr. Kada su se osušili i stvrdnuli , sa jedne strane smo zaljepili magnet. Nakon toga obojali smo ih i pošpricali lakom. Uspješno su prodani, a sav zarađeni novac ide u pomoć Japanu.  

 

[više]

Šivanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vanja Hasanac, 2. 6. 2011. 13:56

 U radionici šivanja šivali smo torbice za mobitele, torbice i pernice. Za šivanje svi tih predmeta koristili smo: tkaninu, ukrasne vrpce, perlice, gumbiće, iglu i konac, a nastavnica je imala i šivaću mašinu.

Tkaninu, perlice, ukrasne vrpce i konac smo donijeli od kuće.

 

[više]

Ukrasne olovke

Autor: Blaženka Šantalab, 15. 4. 2011. 11:26

Ideju za ukrase na olovkama i ukrasne olovke smo pronašli na internetskoj stranici klinci.net i nakon toga nismo mogli, a da ne probamo kako će nama uspijeti ukrasiti olovke i pretvoriti ih u omiljeno sredstvo za pisanje.

Uz tu ideju u samoj radionici razvile su se mnoge ideje za ukrase na olovkama od recikliranog papira pa vam ih sve predstavljamo i pomažemo svojim savjetima.

[više]

Životinjice od kamena

Autor: Blaženka Šantalab, 14. 4. 2011. 13:01

Ove kamene životinje su vrlo jednostavne za izradu, prekrasnog izgleda i široke primjene.

Postupak: sakupiti razno kamenje plosnatog oblika, dobro ga oprati i osušiti. Kamenje se može bojati temperom ili markerima ovisno o kojoj se životinji radi, iako je neko kamenje najbolje ostaviti onako prirodno kakvo je.

Nakon što se kamenje oboji u boju (ovisno o životinji) na njega se lijepi ili crtaju dijelovi potrebni da životinjice dobiju svoj konačan izgled.

Mi smo radili rakove, žabe, božje ovčice, zečeve i piliće...

 

[više]

Recikliranje

Autor: Sara Klobučar, 13. 1. 2011. 13:39

Recikliranje je prerada starog materijala. U našoj školi imamo " Eko grupu ", koja je odlučila napraviti sliku od recikliranog papira.

Nabavili smo potreban materijal i krenuli u izradu slike. Potreban materijal bili su: stari papir, plastična posuda, mikser, brašno, vrela voda, mreža, karton, valjak i tempere.

[više]

Origami

Autor: Sara Klobučar, 28. 10. 2010. 13:50

Već nekoliko dana u knjižnici možemo vidjeti radove od papira napravljene origami tehnikom. Bruno Varga, knjižničarka Anita i ja, radimo na tom projektu.

Preko you tube-a smo naučili kako se pojedini oblici rade, a najzastupljeniji su ždralovi. Najlakše je bilo napraviti leptira, a najteže cvijet. Bruno je uspio napraviti veliku ružu koja je najkompliciranija. Tu su još i zvijezde, razne maštovite kutijice, cvijetovi i naravno ždralovi.

Bruno se jako potrudio te je većinu oblika on napravio. Bravo Bruno! 

[više]

Uskrsno selo

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 20:18

Učenici sedmih razreda sa svojom razrednicom Natašom Cupek htjeli su povodom Uskrsa sagraditi "Uskrsno selo". Nije im bilo lako u izvedbi jer su ovo radili prvi put. Međutim "Uskrsno selo" je ispalo i bolje nego su očekivali:

[više]

Kestenko

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 19:55

Za malo razonode na satovima razrednika učenici šestih razreda pronašli su na internetu ideju o izradi lutaka od kestena koje smo i nazvali kestenko i krenuli u izradu.

[više]

Ukrasi od jesenskih plodova

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 12:30

Na satovima razrednika šesti razred je odlučio ukrasiti svoju učionicu u jesenskom stilu. Učenici su donijeli raznih plodova koje su pronašli u prirodu, poput oraha, kestena, kukuruze, šipka, malih bobica iz živica, žira..

Da bi to sve uspjeli spojiti koristili smo pištolj sa plastikom.

Budući da slika govori više od tisuću riječi...

[više]

Božićni vjenčići za vrata od slame

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 21:31

Za izradu ovih jednostavnih i prekrasnih vjenčića od slame potrebno je:

kolut malo tvrđe žice

novinski papir

slama

ukrasna tanka žica

ukrasi

[više]

Izrada kuglica za bor od obične smeđe špage

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 21:25

Potrebno
1 kolut tanke špage
1 lit štirke
1 paketić balona
1 sprej (zlatne ili srebrne boje)
Pribor
  Škare
  Igla
  Pinceta
  Posudica za štirku
  Kist
[više]

Ukrasi za bor od starih CD-a

Autor: Blaženka Šantalab, 28. 9. 2010. 20:29

Kad nas u prosincu uhvati božićni duh svakakve ideje nam "dođu na pamet". Budući da smo Eko škola pokušali smo iskoristiti što više starog materijala za nešto novo. Stare CD-e smo obuhli u nova ruha.

[više]

 


Oglasna ploča
 
Udžbenici 2018.-19.
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Upisi u SŠ
 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
Anketa
Moje najdraže godišnje doba je...

 
CARNet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5189415
 
 > Male radionice  > Školske radionice
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / www.os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju